INFORMACJE   ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY     GIMNAZJUM   M E N U
     
– Z życia szkoły:
Galeria 2016-17-020-1/1
Zrobiliśmy sałatkę jarzynową, czyli...
... nasze jesienne eksperymentowanie kulinarne z warzywami.

21 października 2016 r.
fot. Archiwum Szkoły (aut. Ewa Koniuszy)
tekst: Felicja Dobranowska
Odkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości niż odkrycie nowej gwiazdy.
(Anthelme Brillat-Savarin, pisarz)
NASZA KUCHNIA
Pora jesieni służy do eksperymentowania kulinarnego z warzywami. Z tego też powodu nasza zerówka przystąpiła do działania.
W piątek, 21 października, postanowiliśmy zrobić sałatkę jarzynową. Wcześniej nastąpił podział prac przygotowawczych, a potem z wielkim zapałem chwyciliśmy za noże i kroiliśmy warzywa w nieregularną kostkę. Nasza sałatka składała się z ośmiu składników warzywnych i czterech produktów smakowych.
Pycha! — tak stwierdziły dzieci po degustacji sałatki. Kto chciał, to pozostałą nam potrawę mógł jeszcze zabrać do domu, aby poczęstować rodziców.

KONTAKT
katolik.trzcianka@gmail.com